Natalia Gavrilița: Guvernarea PAS a „oprit” scheme de sute de milioane în achiziții la agențiile de stat

Premierul Natalia Gavrilița spune că în cele 100 de zile de când se află la putere, guvernul PAS a îndepărtat 355 de funcționari din ministere, agenții și întreprinderi de stat, curățând sistemul de oameni corupți, și a „oprit” scheme de sute de milioane în achiziții la agențiile de stat.

### Vezi și... ### Ana Calinici (PAS): Este momentul să curățăm acest sistem, să-l reformăm

„Cu suportul colegilor din Parlament, promovăm o reformă reală a justiției și schimbăm nu doar legile, ci și oamenii compromiși, așa cum ne-au cerut cetățenii. Oamenii vor dreptate și o justiție performantă și independentă, într-o țară în care până acum s-au furat miliarde de dolari și milioane de speranțe fără ca cineva să răspundă”, a spus Gavrilița, citată de Moldpres.

Guvernul partidului PAS, fidel președintei Maia Sandu, a ajuns la putere după o campanie axată pe promisiuni de combatere a corupției și reforma justiției. În cele 100 de zile de când se află la putere, și-a atras însă și critici din partea opoziției și societății civice pentru subordonarea directă a unor instituții și agenții publice, ca și pentru promovarea în funcții a rudelor, inclusiv a unei verișoare a Maiei Sandu ca purtătoare de cuvânt a premierului Gavrilița. Fostul președinte Igor Dodon, liderul socialiștilor, a numit recent perioada de când PAS guvernează țara „100 de zile irosite pentru Moldova”.