Navalnîi transferat înapoi în închisoare de la spitalul penitenciar

Rusia: opozantul Alexei Navalnîi în timpul audierilor dintr-un tribunal regional, la care a participat prin video, 7 iunie 2021.

Politicianul rus de opoziție, Alexei Navalnîi a fost transferat dintr-un spital al coloniei penitenciare nr.3 înapoi în închisoare din regiunea Vladimir, unde ispășește o pedeapsă de doi ani și jumătate.

Un oficial al spitalului penitenciar a declarat, la 7 iunie, că Navalnîi va participa la audierile din tribunal printr-un link video.

### Vezi și... ### Alexei Navalnîi a anunțat că împotriva sa au fost deschise trei anchete penale noi

Navalnîi fusese transferat la spitalul penitenciar în aprilie în timp ce se afla într-o grevă a foamei pentru a obține dreptul de a fi consultat de medici independenți pentru dureri de spate și membre amorțite.

Navalnîi și-a încheiat greva foamei de 24 de zile pe 23 aprilie, după ce medicilor civili li sa permis să-l examineze.

În acest moment are loc procesul lui Navalnîi împotriva închisorii din regiunea Vladimir. Navalny acuză administrația penitenciarului că i-a încălcat drepturile, livrându-i ziare cu câteva articole decupate și refuzându-i accesul la cărți.

Navalnîi a fost arestat în ianuarie, la sosirea din Germania, unde a fost tratat după ce fusese otrăvit în Siberia în 2020 cu ceea ce s-a constatat a fi fost agentul neurotoxic Novichok. El l-a acuzat pe președintele rus Vladimir Putin că a ordonat otrăvirea, ceea ce Kremlinul a negat.

### Vezi și... ### Autoritățile din Rusia: Alexei Navalnîi și-a revenit „mai mult sau mai puțin” după greva foamei

Un tribunal din Moscova a convertit în februarie o pedeapsă cu suspendare de 3 ani și jumătate pentru o acuzație pe care Navalny și susținătorii săi o numesc motivată politic, în închisoarea reală, spunând că a încălcat condițiile sentinței cu suspendare când a rămas în Germania pentru tratament mai mult decât era permis.

Curtea a redus timpul pe care Navalny trebuie să-l petreacă în închisoare la puțin peste 2 ani și jumătate din cauza timpului deja executat în detenție.