Navalnîi, trimis pentru a patra oară la izolare punitivă, de la jumătatea lunii august

Aleksei Navalnîi, politicianul rus de opoziție aflat în închisoare, a fost plasat în izolare punitivă pentru a patra oară de la jumătatea lunii august.

Navalnîi a scris pe Instagram, pe 7 septembrie, că a fost trimis din nou la izolare punitivă imediat după ce și-a încheiat precedentul termen de mai multe zile în acest loc. El nu a precizat de ce a fost trimis din nou în celula care, în sistemul penitenciar din Rusia, este o cameră minusculă de beton fără toaletă sau apă curentă.

### Vezi și... ### Josep Borrell cere eliberarea imediată din închisoare a lui Alexei Navalnîi

El a mai spus că s-a spus că încalcă sistematic regulamentele interne ale penitenciarului. Acest lucru înseamnă condiții mai restrictive, potrivit lui Navalnîi. Acesta a spus că, de asemenea, înseamnă, cel mai probabil, că va fi privat de o viitoare întâlnire de trei zile cu soția și părinții săi.

Navalnîi l-a dat recent în judecată pe directorul închisorii, susținând că a fost plasat în mod nejustificat în detenție punitivă pentru că nu se închisese cum trebuie la zeghea de deținut. Navalnîi insistă că adevăratul motiv pentru care a fost plasat la izolare este din cauza activităților sale politice pe care asociații săi le continuă din străinătate și pentru că a înființat un sindicat în închisoare.