Dezbaterea dintre Sandu și Stoianoglo va avea loc la Palatul Republicii și va fi transmisă de televiziunea publică

În turul doi al alegerilor prezidențiale, care va avea loc pe 3 noiembrie, se vor duela Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo.

Echipele de campanie ale candidaților Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo au convenit ca dezbaterea electorală dintre cei doi să aibă loc duminică, 27 octombrie, la Palatul Republicii. Transmisiunea va fi asigurată de televiziunea publică.

Președinta Maia Sandu a anunțat printr-un clip video, publicat pe rețele, că a acceptat condițiile înaintate de socialiști referitor dezbaterea cu Alexandr Stoianoglo.

Anterior, șeful de cabinet al președintei Maia Sandu, Adrian Băluțel, a spus că pentru staff-ul electoral al candidatei PAS contează mai mult ca dezbaterea să aibă loc, nu în ce condiții.

Băluțel a precizat că echipa Maiei Sandu a propus un moderator independent, un expert convenit de toți din societatea civilă, în contrast cu contraoferta lui Stoianoglo, care a insistat să fie doi moderatori.

În cele din urmă, socialiștii ar fi sugerat un jurnalist de la Realitatea TV, dar mai apoi au revenit cu o nouă propunere. De această dată, în persoana jurnalistului Gheorghe Gonța, care a plecat recent de la N4 după ce postul de televiziune s-a disociat de îndemnul lui public de boicot sau votare contra la referendum.

Realitatea TV a venit ulterior cu un comunicat de presă în care a spus că niciunul din jurnaliștii instituției media nu a fost contactat. Gheorghe Gonța a confirmat că a fost invitat să modereze dezbaterea, fiind acceptat de echipele ambilor candidați.

„Mergem la dezbateri cu oricine se simt ei confortabil. Pentru noi este important să avem această dezbatere, așa încât oamenii să vadă care sunt răspunsurile noastre la întrebările importante pentru toți cetățenii”, a spus Maia Sandu.

Adrian Băluțel a afirmat anterior că echipa președintei va accepta condițiile cerute de candidatul PSRM pentru că „cetățenii merită o dezbatere cât mai curând și ea este mai importantă decât condițiile în care se organizează”.

Potrivit rezultatelor preliminare, pe 20 octombrie, Maia Sandu a acumulat 42,45% din sufragii, în timp e Alexandr Stoianoglo a obținut 25,98% din numărul total de voturi.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te