Nehammer: întâlnirea cu Putin a fost „foarte directă, deschisă și dură”

Această combinație de fotografii creată în 11 aprilie 2022 îi arată pe președintele rus Vladimir Putin și pe cancelarul austriac Karl Nehammer în timpul unei videoconferințe pe teme de agricultură care a avut loc pe 31 martie 2022.

Cancelarul austriac Karl Nehammer, primul lider care a fost la Moscova de la lansarea invaziei rusești în Ucraina, a spus că întâlnirea sa cu președintele Vladimir Putin a fost „foarte directă, deschisă și dură”.

Într-o declarație oficială, Nehammer a precizat că mesajul său principal către Putin a fost „acest război trebuie să se încheie, pentru că în război ambele părți nu au decât de pierdut”.

Cancelarul austriac a arătat că vizita la Moscova nu a fost „o vizită amicală”, ci expresia „datoriei” sale de a epuiza orice posibilitate de a pune capăt violențelor din Ucraina.

Înainte de Moscova, sâmbăta trecută, Nehammer a fost la Kiev, pentru o întrevedere cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

În conversația sa de luni cu Putin, Nehammer a spus că a discutat și despre „crimele de război grave” comise de armata rusă la Bucea și în alte părți din Ucraina. „Toți cei responsabili vor fi trași la răspundere”, a mai declarat cancelarul.

Austria este membră a Uniunii Europene și a susținut sancțiunile blocului celor 27 de națiuni împotriva Rusiei, deși până acum s-a opus unui posibil embargo pe livrările de gaz rusesc. Austria este o țară neutră și nu este membră NATO.

### Vezi și... ### Război în Ucraina | Rusia nu va suspenda luptele în timpul negocierilor de pace