Niciunul dintre candidații la funcția de membru al CSP nu a fost admis la proba interviului

Niciunul dintre candidații la funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) nu a fost admis la proba interviului, anunță un comunicat al Parlamentului de la Chișinău. Membrii Comisiei juridice, numiri și imunități s-au întrunit în ședință, desfășurată în regim online, pentru a examina dosarele depuse de candidații la funcția de membru al CSP. Aceștia au constatat că niciunul dintre candidați nu respectă criteriul de reprezentativitate a societății civile.

În aceste condiții, membrii Comisiei juridice, numiri și imunități au decis să extindă termenul concursului până vineri, 21 ianuarie.

Potrivit regulamentului de desfășurare a concursului, candidatul la funcția de membru al CSP trebuie să facă parte rândul societății civile, să dețină cetățenia Republicii Moldova, să aibă o experiență de cel puțin trei ani în domeniul dreptului și o activitate notorie în domeniul jurisprudenței.

Concursul pentru selectarea candidatului la funcția de membru al CSP din partea Parlamentului se desfășoară în două etape: depunerea și admisibilitatea dosarelor și interviul. Candidatul care va obține cel mai mare punctaj va fi prezentat Parlamentului pentru numirea în funcție de membru al Consiliului Superior al Procurorilor.