Nicu Popescu: R. Moldova „împărtășește îngrijorarea statelor partenere” față de criza ucraineană

Ministrul de externe al R. Moldova, Nicu Popescu

Ministrul de externe de la Chișinău, Nicu Popescu, a declarat că Republica Moldova „împărtășește îngrijorarea profundă a statelor partenere în legătură cu deteriorarea semnificativă a situației de securitate din Ucraina și de la granițele acesteia”, avertizând că „orice amenințare sau folosire a forței care afectează suveranitatea și integritatea teritorială a statelor” contravine dreptului internațional și ordinii de securitate europeană.

### Vezi și... ### LIVE UCRAINA | Vladimir Putin recunoaște independența regiunilor Luhansk și Donețk

Nicu Popescu menționează în declarația difuzată de ministerul de externe că se observă „acțiuni organizate de provocare a violențelor însoțite de o creștere semnificativă a dezinformării și informațiilor false care sunt menite să inducă și o stare de confuzie”.

Totodată, el a relansat apelul Republicii Moldova la dezescaladare și la identificarea unor soluții diplomatice. „Salutăm determinarea autorităților ucrainene de a identifica o ieșire pașnică din actuala criză și facem un apel la calm și la soluționarea tuturor divergențelor prin dialog”, se mai spune în declarația ministrului, care reiterează și sprijinul plenar pentru integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei.