Nicu Popescu: În dialogul cu Rusia, NATO să țină seama de „îngrijorările” statelor vizate, inclusiv Moldova

Ministrul de Externe al R. Moldova, Nicu Popescu

Chișinăul a cerut NATO ca în dialogul occidentului cu Rusia pe teme de securitate să se țină seama de „interesele” și „îngrijorările” tuturor statelor vizate, inclusiv ale R. Moldova.

Rugămintea a fost exprimată de ministrul de externe Nicu Popescu într-o convorbire telefonică cu Mircea Geoană, secretarul general adjunct al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord. „Am apreciat consultarea poziției țării noastre în legătură cu situația regională și reconfirmarea angajamentului Alianței pentru parteneriatul cu Republica Moldova, precum și sprijinul organizației pentru suveranitatea și integritatea teritorială a țării.” – a spus Popescu, potrivit unui comunicat de presă al „externelor” de la Chișinău.

### Vezi și... ### Matvei Ganapolski: Putin și-a epuizat șansele de câștig

El i-a mai spus lui Geoană că neutralitatea R. Moldova, înscrisă în Constituție, „nu înseamnă izolare și nu împiedică să dezvoltăm cooperarea în acele domenii care corespund intereselor noastre naționale”. Discuția dintre Popescu și Geoană a avut loc tocmai când oficiali de rang înalt din Statele Unite și F. Rusă începeau la Geneva discuții despre securitatea europeană, inclusiv despre tensiunile de la granița dintre Rusia și Ucraina.