Noi ajutoare financiare militare ale UE pentru Ucraina

MIlitari ucraineni pe un tanc rusesc distrus la Kupiansk, Ucraina, 16 octombrie 2022.

Miniștrii de externe din Uniunea Europeană se reunesc la Luxemburg luni pentru a aproba o misiune de instruire militară și noi ajutoare financiare militare pentru Ucraina, relatează agenția DPA.

Misiunea de antrenament fusese deja sprijinită de ambasadorii UE săptămâna trecută, luni urmând să primească aprobarea oficială de la miniștrii de externe, care vor semna și pentru alocarea a încă 500 de milioane de euro în asistență militară, ceea ce va face ca suma totală alocată de Uniunea Europeană Ucrainei de la invazia neprovocată a Rusiei din februarie să se ridice la 3,1 miliarde de euro.

### Vezi și... ### Comisia Europeană a aprobat o nouă rundă de sancțiuni contra Rusiei

Coordonatorul politicii externe și de securitate a Uniunii Europene Josep Borrell a cerut recent mai multe fonduri pentru trimiterea de arme și echipamente militare Ucrainei.

În afară de chestiunile legate de războiul din Ucraina, miniștrii de externe discută la Luxemburg, între altele, despre reacția UE la reprimarea brutală a demonstrațiilor antiregim din Iran și relațiile blocului pan-european cu China.

### Vezi și... ### Război în Ucraina | Crește numărul morților la Kiev, în urma atacurilor rusești cu drone