Noi atacuri rusești asupra infrastructurii energetice din Ucraina

Potrivit oficialităților, atacurile rusești au avariat 400 de facilități în 16 regiuni ucrainene, între care câteva zeci erau instalații energetice. (Imagine de arhivă)

Instalațiile energetice din toată Ucraina au fost lovite de un nou val de atacuri rusești pe 22 octombrie, în timp ce apărarea anti-aeriană de la Kiev a doborât mai multe rachete inamice deasupra capitalei ucrainene.

Autoritățile locale au spus că mai multe centrale electrice au fost lovite la Odesa, Kriovohrad și Luțk, în timp ce din alte regiuni au fost raportat probleme cu electricitatea.

„Un alt atac cu rachete din partea teroriștilor care luptă contra infrastructurii civile și a oamenilor, a scris pe rețeaua Telegram, șeful administrației prezidențiale de la Kiev, Andrii Iermak.

Primarul Vitali Kliciko a spus că apărarea anti-aeriană a donorât mai multe rechete care zburau spre capitală, în timp ce șeful poliției locale Andrii Niebîtov a postat o fotografie cu o coloană de fum ridicându-se dintr-o pădure unde a spus că au căzut resturile unei rachete.

Premierul Denis Șmîhal a spus la o ședință de guvern că între 10 -20 octombrie atacurile rusești au avariat 400 de facilități în 16 regiuni ucrainene, între care câteva zeci erau instalații energetice.