Noi explozii la baze militare rusești din Crimeea

Se înmulțesc exploziile în peninsula ucraineană Crimeea, anexată abuziv de Rusia în 2014, relatează presa internațională.

Primele explozii au avut loc la un depozit de muniții din regiunea Djankoi, în nord.

Ulterior, forțele aeriene ucrainene au postat aceste imagini, care ar insinua și că armata ucraineană ar putea fi în spatele incidentului.

Au fost avariate și o gară și o stație elctrică dar nu este clar dacă incidentele au o legătură. Nu s-au înregistrat victime.

Ministerul rus al Apărării susține că a fost vorba de mai multe acte de sabotaj, relatează BBC.

Au urmat relatări despre o nouă explozie la aproximativ 93 de kilometri sud de Simferopol.

La scurt timp, The Guardian a relatat și despre explozii și o coloană de fum la o bază aeriană militară situată în centrul peninsulei.

Ucraina nu a comentat pentru moment aceste incident, dar șeful cancelariei președintelui ucrainean Andri Yermak a dt de înțeles că în spatele ezploziilor s-ar afla forțele ucrainene.

Incidentele au avut loc la aproximativ o săptămână după ce mai multe explozii la baza aeriană rusă Saki, din vestul peninsulei Crimeea, au distrus cel puțin opt avioane de luptă rusești.

Nu a existat nicio informație confirmată despre cauzele exploziilor de la Saki, dar imaginile din satelit au arătat distrugeri masive la acea bază aeriană.

Majoritatea observatorilor sugerează că forțele ucrainene ar fi fost responsabile, Kievul nu a revendicat însă atacul.

### Vezi și... ### Război în Ucraina | Finlanda va reduce cu 90% numărul de vize turistice eliberate rușilor