Noi imagini cu trupe și tehnică militară ruse la granița cu Ucraina

19 ianuarie, imagine din satelit cu vehicule militare parcate Elnia, regiunea Smolensk, aflată la circa 120 de km de granița cu Belarus și 260 km de Ucraina. 

19 ianuarie, Klimovo, localizată la 35 km de granița cu Ucraina.

Corturi și căsuțe pentru trupe în Elnia, 19 ianuarie. În aceeași zi în care a fost făcută această imagine, președintele SUA, Joe Biden, a fost criticat pentru că ar fi încercat să facă distincție dintre o potențială "incursiune minoră" asupra Ucrainei și o invazie totală. 

Tancuri și unități de artilerie, dintre care unele folosite recent, parcate în Elnia, 19 ianuarie. Casa Albă a venit ulterior cu clarificări. Președintele american Joe Bide a spus că: „Dacă vreo unitate regulată rusă traversează granița Ucrainei, acest lucru înseamnă invazie, iar Statele Unite și aliații săi vor reacționa rapid, sever și unit”.

Echipament militar în Klimovo, 19 ianuarie. Imaginile mai vechi de la Google Maps din aceeași locație arată doar o parte din unitățile de acum. 

Tehnică militară adusă cu trenurile în Klimovo, 19 ianuarie. Imaginile recente surprind mutarea unităților pe calea ferată în vestul Rusiei. 

Elicopterul de recunoaștere și atac Ka-52 "Alligator" zburând în regiunea Rostov, 19 ianuarie. Imaginea a fost surprinsă de un fotograf liber profesionist care aparent a avut acces în interiorul unei baze militare, iar ulterior a distribuit imaginea prin intermediul Reuters. 

Același fotograf i-a surprins pe militarii ruși antrenându-se cu experciții tactice de asalt în Kamensk-Șahtinsk, 19 ianuarie. 

Un pilot făcând teste în cabina elicopterului Ka-52, 19 ianuarie.