Noi rezultate parțiale: voturile pentru „DA” la referendum cresc ușor; scorul Maiei Sandu - la fel

Moldova elections graphics

Datele actualizate constant de Comisia Electorală Centrală pe siteul său sugerează că votul alegătorilor din diaspora schimbă rezultatele inițiale, dar nu este limpede cât de decisivă va fi schimbarea.

Rezultatele pentru referendum afișate de CEC la numărarea a 85% din procesele verbale ale secțiilor de votare, sugerează că opțiunile pentru „DA” au o ușoară tendință de creștere, reflectând probabil venirea rezultatelor din diaspora occidentală.

Rezultatele parțiale la prezidențiale, după numărarea a 80% din procesele verbale ale secțiilor de votare, sugerează mici câștiguri pentru Maia Sandu.

Dacă situația sugerată de rezultatele parțiale se menține, urmează să aibă loc turul doi de scrutin, pe 3 noiembrie, între Sandu și candidatul socialiștilor, Alexandr Stoianoglo.

Candidatul situat pe locul trei, Renato Usatîi, care ar avea, potrivit rezultatelor parțiale, aproximativ 14%, nu a spus pe cine va susține în turul doi de scrutin. Dar rezultatul îl plasează pe o poziție bună de negocieri.

Două candidate care au acumulat în jur de 6% din voturi, potrivit rezultatelor parțiale, Irina Vlah și Victoria Furtună, au exprimat în campanie puncte de vedere similare cu ale lui Stoianoglo.