Noi suferințe pentru ucraineni: frigul se instalează, iar rușii continuă să atace infrastructura energetică

În timp ce se așteaptă ca temperaturile să scadă în continuare, acești locuitori din orașul Herson, elibertat recent, se chinuie să primească provizii la un centru de ajutor, pe 17 noiembrie. Kievul spune că 10 millioane de ucraineni au rămas fără curent după ultimele bombardamente rusești.

Locuitori din Herson stau la coadă pentru ajutoare.

În timp ce lucrează la restabilirea aprovizonării cu electricitate, autoritățile avertizează că lucrările sunt întârziate de minele lăsate în urmă de trupele rusești care s-au retras.

Compania ucraineană de electricitate a anunțat că atacurile rusești cu rachete au avariat pe 15 noiembrie 15 instalații energetice; din cauza asta mii de kilometri de linii de înaltă tensiune au fost scoase din funcțiune.

Din cauza temerilor că penuria de combustibil se va agrava, șoferii din Herson își fac provizii.

Cozi la benzină în Herson pe 17 noiembrie.

Mulți locuitori din orașul Mariupol ocupat de ruși se confruntă și ei cu lipsa de curent, apă și gaze, cum e acest bărbat care se încălzește la un foc în fața blocului său distrus de bombardamentele rusești, 16 noiembrie.

Rusia a promis să reconstruiască orașul Mariupol care a suferit distrugeri considerabile, dar mulți din cei care au rămas aici au fost lăsați să se descurce singuri, cum e Aleksandra Zelenskaia, de 68 de ani.

Galina Șevțova trăiește cu soțui ei Pavlo în pivnița casei lor distruse.

Pavlo arată pivnița rece și întunecată în care trăiește cu Galina, după ce casa lor a fost distrusă în martie.



 

Kiev după căderea primei zăpezi pe 17 noiembrie.