Noua ambasadoare americană la Kiev spune că principala sa misiune este „de a ajuta Ucraina să învingă agresiunea rusă”

Președintele Volodimir Zelensk și noua ambasadoare a Statelor Unite Bridget Brink, Kiev, 2 iunie 2022.

Noua ambasadoare a Statelor Unite la Kiev a promis mai mult armament pentru a ajuta Ucraina în lupta sa împotriva Rusiei, după ce și-a prezentat scrisorile de acreditare președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, joi 2 iunie.

Bridget Brink a declarat reporterilor că misiunea sa principală „este de a ajuta Ucraina să învingă agresiunea rusă”, adăugând că livrarea ajutorului militar american este accelerată.

La începutul acestei săptămâni, președintele Joe Biden a anunțat că Washingtonul va trimite Ucrainei sisteme avansate de rachete HIMARS, ca parte a unui pachet de 700 de milioane de dolari, care include, de asemenea, radare de supraveghere aeriană, mai multe rachete antitanc Javelin, muniție de artilerie, elicoptere, vehicule și piese de schimb.

Rusia spune că Washingtonul „toarnă gaz pe foc” prin trimiterea armelor.

Brink, diplomată de carieră a cărei nominalizare a fost confirmată de Senatul american în urmă cu doar câteva săptămâni, a enumerat cele cinci priorități pe care le are, între care supravegherea sprijinului guvernamental american și punerea în aplicare a asistenței de securitate americane pentru Ucraina.

Brink a promis de asemenea că oficialii americani „vor depune eforturi pentru a se asigura că lumea va trage Rusia la răspundere pentru atrocitățile și crimele de război”.