Nouă înfrângere a administrației Trump în fața Curții Supreme: tinerii ilegali pot rămâne în Statele Unite

Președintele Curții Supreme din Statele Unite, John Roberts , Washington, 28 ianuarie 2020.

Curtea Supremă a Statelor Unite stabilit joi că decizia președintelui Donald Trump de a anula programul de protecţie a tinerilor imigranţi ilegali - cunoscuți sub denumirea de ''Dreamers''- este „arbitrară'' şi „capricioasă''. O înfrângere pentru preşedintele Trump, care dorea încetarea acestui program inițiat de administrația lui Barack Obama. Președintele a calificat decizia Curții Supreme drept încă una din seria de verdicte „oribile'' şi „motivate politic''.

De programului „Deferred Action for Childhood Arrivals'' (DACA) iniţiat în 2012, au beneficiat peste 700 de mii de minori şi tineri imigranţi clandestini care au primit dreptul temporar de ședere, de muncă și de a studia dar nu și certitudinea de a de veni cetățeni americani.

Recent, Curtea Supremă a decis și că legislația care interzice discriminarea bazată pe sex se referă inclusiv la orientarea sexuală.

### Vezi și... ### Revista presei: decizia Curții Supreme din SUA privind drepturile LGBT

Această hotărâre este o mare victorie pentru comunitatea LGBT din Statele Unite, dar și o înfrângere pentru administrația președintelui Donald Trump, care a susținut în repetate rânduri că legislația în vigoare nu se aplică în cazuri în legătură cu probleme de identitatea de gen sau orientarea sexuală.