Novak Djokovici critică excluderea jucătorilor din Rusia și Belarus de la Wimbledon

Novak Djokovici, la întâlnirea cu președintele Serbiei, Aleksandar Vucici la Belgrad, 3 februarie 2022

Novak Djokovici, nr. 1 mondial la tenis, a calificat drept „o nebunie” decizia oficialilor de la Wimbledon de a interzice accesul jucătorilor din Rusia și Belarus din cauza invaziei Moscovei în Ucraina.

### Vezi și... ### Jucătorii de tenis din Rusia și Belarus sunt interziși la Wimbledon

Wimbledon a devenit, la 20 aprilie, primul turneu de tenis care a interzis accesul jucătorilor ruși și belaruși ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina, o decizie care a fost imediat criticată de organizațiile mondiale de tenis profesionist masculin și feminin ca fiind nedreaptă. Interdicția înseamnă că numărul doi mondial la masculin, Daniil Medvedev din Rusia, și Arina Sabalenka din Belarus, locul patru la feminin, vor fi excluși de la turneul din 27 iunie-10 iulie.

Novak Djokovici, care a crescut într-o Serbie devastată de război, a declarat că sportivii nu au nimic de-a face cu conflictul în curs de desfășurare. „Voi condamna întotdeauna războiul, nu voi susține niciodată războiul fiind eu însumi un copil al războiului”, le-a declarat Djokovici reporterilor la Serbia Open, un eveniment ATP 250 din Belgrad.

„Știu câte traume emoționale produce războiul. În Serbia știm cu toții ce s-a întâmplat în 1999. În Balcani am avut multe războaie în istoria recentă. Cu toate acestea, nu pot susține decizia de la Wimbledon, cred că este o nebunie. Când politica interferează cu sportul, rezultatul nu este bun," a mai spus Novak Djokovici.