Ministerul Sănătăţii ne spune că numai 30% din angajaţii institiţiilor de învăţământ s-au vaccinat, iar ziua de 1 septembrie e foarte aproape. Situaţia e mai bună în capitală unde procentul profesorilor şi educatorilor e mai mare, 60 la sută, dar în provincie situaţia e tristă. Şi cum autorităţile declaraseră anterior că lecţiile cu prezenţă fizică vor avea loc numai dacă 70% din angajaţii instiuţiilor cu pricina vor fi vaccinaţi, apare o dilemă: ce facem la 1 septembrie, căci e limpede că în două săptămâni situaţia nu se va schimba substanţial?
### Vezi și... ### În Franța, de luni 9 august, se extinde utilizarea certificatului Covid
Eu nu am copii de vârstă şcolară şi aş putea să mă fac că plouă, că nu există această problemă, dar am o sumedenie de prieteni care la 1 septembrie trebuie să-şi trimită copiii la şcoală. Şi-apoi, chestia cu acest Covid rapace e că nu prea te poţi izola într-o bulă autonomă. Situaţia sus-pomenită are mai multe nuanţe, aspecte. Pe de o parte, unii învăţători spun că nu vor să se vaccineze din cauza bolilor cronice, dar o fi având toţi boli grave? Pe de altă parte, în 2020, vocile profesorilor care se săturaseră de lecţiile online deveniseră extrem de puternice, dar se pare că tot aceste voci, care detestă online-ul, acum fug de vaccinuri ca dracul de tămâie. Păi, şi ce facem stimabililor? Cum vă imaginaţi lecţiile după 1 septembrie? Vreţi să intraţi nevaccinaţi în clase? Nu e cam riscant?
E o problemă mare, din punctul meu de vedere, şi sunt foarte curios să văd cum o vor soluţiona noii conducători pro-europeni. Au rămas zile numărate până la 1 septembrie. Revenim la online?