O elevă iraniană, bătută pentru că a refuzat să cânte un cântec care îl laudă pe ayatollah, a murit

O școală iraniană unde poliția a bătut și arestat elevi

O fată în vârstă de 16 ani bătută de forțele de securitate din orașul Ardabil din nord-vestul Iranului pentru că a refuzat să cânte un imn pro-regim a murit din cauza rănilor suferite.

Consiliul de coordonare a sindicatelor profesorilor din Iran a confirmat într-o postare pe Telegram că Asra Panahi a murit în urma raidului efectuat de forțele de securitate la un liceu de fete din Ardabil, la 13 octombrie. Potrivit consiliului, autoritățile din Ardabil au dus elevele de la liceul Shahed la o demonstrație pro-guvernamentală și le-au cerut să cânte un imn care îl laudă pe liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Hamenei.

### Vezi și... ### Studenții protestatari iranieni, trimiși în tabere de reeducare

După ce elevii s-au împotrivit, forțele de securitate i-au atacat pe elevi și i-au bătut pe mulți dintre ei. Zece dintre ei au fost duși într-un loc necunoscut de către forțele de securitate, în timp ce alți șapte au fost răniți. Se pare că Panahi a murit la spital la 14 octombrie. Oficialii iranieni au negat că forțele de securitate guvernamentale i-au bătut pe elevi.

Iranul a fost zguduit de tulburări de la moartea, la 16 septembrie, a lui Mahsa Amini, în vârstă de 22 de ani, în timp ce se afla în custodia poliției pentru că ar fi purtat în mod necorespunzător hijabul (vălul islamic trebuie să acopere tot părul femeilor). Guvernul a organizat mai multe contramitinguri pentru a încerca să-i reprime pe contestatari. De asemenea, a lansat o serie de razii prin școli, arestând violent elevii, în special elevele.

### Vezi și... ### Cât de departe poate ajunge revolta din Iran