O furtună de o oră a provocat pagube semnificative la Chișinău, inclusiv un deces

Dimineața zilei de 10 august 2022, în preajma unui bloc de locuițe din sectorul Râșcani al capitalei, unde furtuna din ajun a doborât mai mulți copaci

Ploaia puternică din Chișinău, din seara zilei de marți, 9 august, a făcut pagube semnificative. Aproape 90 de arbori au fost doborâți de vânt, mai multe mașini și acoperișuri au fost avariate, unele străzi au fost inundate, fiind blocate scurgerile pluviale. Un bărbat a murit electrocutat de firele electrice căzute la pământ, după ce a călcat într-o băltoacă.

Cele mai afectate sectoare au fost Râșcani și Ciocana. Primarul capitalei, Ion Ceban, a cerut serviciilor municipale să înlăture în cel mult trei zile toate consecințele furtunii. Potrivit lui, în prezent se lucrează prioritar la deblocarea străzilor și securizarea zonelor care sunt conectate la energie electrică.

Pentru înlăturarea pagubelor stabilite la această etapă, primăria va aloca 2,5 milioane de lei din Fondul municipal de rezervă. Pe parcursul zile de miercuri, 10 august, va fi convocată Comisia municipală pentru situații excepționale, care va formula necesitățile municipalității pentru a le transmite autorităților centrale.

În primele ore ale dimineții, Dispeceratul central municipal a înregistrat peste 450 de apeluri din partea cetățenilor. Oamenii sunt îndemnați să fie precauți și, la nevoie, să ceară intervenția echipelor specializate, apelând la 022 22-22-67 sau 022 22-26-04.