O nouă cursă aeriană Chișinău-Riga

Compania aeriană airBaltic a lansat o nouă cursă directă de pe Aeroportul Chișinău spre Riga. Zborurile vor fi efectuate de două ori pe săptămână, în zilele de marți și sâmbătă.

Este o rută nouă către capitala Letoniei, ce ar putea deveni o punte de legătură între Moldova și regiunile baltică și nordică a Europei, a declarat Natalia Cojocaru, PR Manager al Aeroportului Internațional Chișinău, citată de agenția Moldpres.

Compania aeriană airBaltic este principala linie aeriană națională din Letonia și operează în regim low-cost. Flota airBaltic este formată din 47 de avioane Airbus A 220-300, fiind una din cele mai tinere din Europa, și este bazată în Riga, Tallinn, Vilnius, Tampere și, sezonier, Gran Canaria. AirBaltic oferă zboruri către mai mult de 70 de destinații din Europa, Orientul Mijlociu, Africa de Nord și regiunea Caucaz.

În ultimele două luni, mai multe companii aeriene au lansat zboruri noi de pe Aeroportul Internațional Chișinău. De pe 1 mai, compania germană low-cost Eurowings efectuează zboruri către Köln, iar din 18 mai va avea și o cursă directă spre Stuttgart, Germania.

În decembrie 2023, o altă companie low-cost, Wizz Air, a revenit la Chișinău cu zboruri către Londra, Milano și Roma.

La începutul lunii aprilie, alte trei companii aeriene au anunțat că vor opera curse de pe Aeroportul Internațional Chișinău către Turcia și Egipt.

Aducerea a cât mai multe companii aeriene la Chișinău este una din prioritățile declarate ale guvernării PAS.

📰 Europa Liberă este și pe Google News