O persoană a fost ucisă și peste 160 rănite în explozia de la depozitul din apropierea aeroportului din Tașkent

Urmările exploziei din apropierea aeroportului din Tașkent

Un tânăr de 16 ani a fost ucis și peste 160 de persoane au fost rănite în urma exploziei puternice de la un depozit din apropierea aeroportului din Tașkent, capitala Uzbekistanului. Cel puțin 24 de persoane se află în stare critică la unitățile de terapie intensivă.

Explozia puternică de noaptea trecută a produs o undă de șoc în tot orașul și a fost urmată de un incendiu de proporții.

„Șaisprezece echipaje de pompieri și trei autospeciale au fost trimise la locul exploziei. Acestea au ajuns la ora 2:48 și au început să stingă incendiul”, a anunțat ministerul situațiilor de urgență.

Ministerul uzbec al apărării a precizat că aproximativ 1.000 de soldați au fost implicați în „gestionarea consecințelor incidentului”.

Autoritățile au deschis o anchetă cu privire la cauza exploziei de la depozitul care aparține companiei Inter Logistics.

După incendiul de la Tașkent

O comisie guvernamentală condusă de vicepremierul Acilbai Ramatov a fost creată pentru gestionarea situației.

Cu o populație de aproape 35 de milioane de locuitori, Uzbekistanul este cea mai dens populată dintre fostele republici sovietice din Asia Centrală.

Se pare că explozia a spart geamurile blocurilor de apartamente și alte altor clădiri din apropiere.

Potrivit presei locale, o persoană născută în 2006 a murit în urma exploziei, fiind strivită de rama unei ferestre.

Imagini video postate pe rețelele de socializare au arătat o coloană de fum și flăcări care se ridicau spre cer.

Agenția națională de știri din Uzbekistan, UzA, a declarat că, în pofida exploziei, Aeroportul Internațional „Islam Karimov”, cel mai mare din Uzbekistan, funcționează normal.

Incendiile declanșate de echipamente învechite și de nerespectarea standardelor de siguranță sunt un lucru obișnuit în Uzbekistan.

Primarul interimar al orașului Tașkent, Șavkat Umurzakov, a promis că orașul îi va despăgubi în următoarele două-trei zile pe cei ale căror case au suferit pagube în urma exploziei.