O publicație din Belarus riscă să fie amendată pentru că nu a anunțat poliția despre rănirea corespondentei sale

Jurnalista Natalia Lubnevskaia de la Nașa Niva

Un ziar din Belarus, Nașa Niva, spune că autoritățile l-au avertizat cu o amendă pentru că nu a declarat oficial și la timp rănile suferite în exercițiul funcțiunii de o corespondentă împușcată în picior de poliție în timpul protestelor antiguvernamentale de luna trecută.

„Ne-au avertizat că vom fi amendați pentru că nu am declarat autorităților cazul și nu am efectuat propria anchetă”, a scris pe Facebook redactorul șef al publicației, Iagor Marținovici. Jurnalista Natalia Lubnevskaia a fost rănită când relata de la protestele în masă izbucnite după anunțul autorităților despre faptul că alegerile prezidențiale din 9 august au fost câștigate de președintele autoritar Alexandr Lukașenka. A petrecut 38 de zile în spital.

Legea belarusă prevede că angajatorul poate fi amendat cu echivalentul a aproximativ 525 de dolari dacă nu informează autoritățile despre rănirea uni angajat în timpul muncii și dacă nu investighează incidentul. Redactorul-șef a mai spus că situația jurnalistei rănite este un caz fără precedent pentru Nașa Niva. Poliția a arestat și bătut mii de participanți la protestele postelectorale din Belarus.