O supraviețuitoare a atacurilor rusești revine în orașul natal ucrainean din apropierea frontului

Lubov Jarova cu cățelușa ei, Victoria, în timp ce se plimbă printre dărâmăturile unei școli, la 7 septembrie, în orașul Orihiv de pe linia frontului din regiunea ucraineană Zaporojie. Jarova spune că Victoria i-a salvat viața.

Acum în ruine, școala funcționa ca centru de distribuire a ajutoarelor umanitare atunci când a fost atacată.

O parte a unei rachete lângă un bloc de locuințe în Orihiv, deteriorându-l

Jarova lucra la școală când a început atacul cu rachete rusești. Ea a fugit afară după câinele ei, Victoria, când a avut loc al doilea atac, care a distrus clădirea din care tocmai ieșise și a ucis șapte persoane.

Orihiv, situat la mai puțin de 10 kilometri de cea mai apropiată poziție a armatei ruse, avea înainte de invazia Rusiei în Ucraina o populație de 14.000 de locuitori.

Oamenii trec pe lângă clădirea distrusă a școlii. Cei aproximativ 700 de locuitori rămași în Orihiv își riscă viețile fiind supuși aproape zilnic atacurilor cu rachete și artilerie, în timp ce se luptă să supraviețuiască.

Deși Lubov locuiește în Zaporojie (la aproximativ 65 de kilometri nord-vest), ea se întoarce când și când în orașul natal pentru a aduce ajutor umanitar celor care au rămas acolo.

O femeie ucraineană și câinele ei, care, spune ea, i-a salvat viața, vizitează devastatul oraș Orihiv, din regiunea Zaporojie, aflat pe linia frontului. Lubov Jarova ajută la distribuirea de ajutoare umanitare către puținii supraviețuitori care refuză să plece, în ciuda atacurilor aproape zilnice.