O vizită în Ungaria

Fațada Gării de Est este împodobită cu trei statui: Zeul focului (stânga), Zeul apei (dreapta) și, între ei,  o figură feminină care ridică deasupra capului simbolul aburului. A fost nevoie de foc și apă pentru a produce abur,unul dintre elementele principale ale transportului feroviar în 1884, pe vremea când această statuie era creată.

Biserica Matthias din Buda este locul unde erau încoronați regii maghiari. Clădirea a fost grav avariată în timpul asedierii Budapestei, în 1945, iar restaurarea ei a durat până în anii 1980.

Există documente vechi din anii 1200 referitoare la castelul Füzér. Acesta se află la granița cu Slovacia, lângă cea mai nordică așezare a Ungariei. A fost demolat în anii 1600 pentru a împiedica capturarea sa de către rebeli. Restaurarea și renovarea sa continuă în zilele noastre.

Siluete feminine pe o clădire din Szeged. Situat în sudul țării, orașul este renumit pentru arhitectura sa Art nouveau.

Castelul Buda și Dunărea la amurg.

Un fermier lângă lacul Balaton își cultivă livada.

La Szeged se găsește a patra sinagogă ca mărime din lume.

Sfântul Vendel este patronul protector al păstorilor. I s-a ridicat o statuie pe marginea unui drum din vestul Ungariei, lângă Sümeg.

Chiar și astăzi, aproape cincizeci de călugări trăiesc în abația benedictină din Pannonhalma, fondată în 996.

Liniștea unei zori de vară este tulburată de zgomotul unei bărci cu motor de pe lacul Balaton. Cel mai mare lac din Europa Centrală are aproape 80 de kilometri lungime, iar pe lățime, țărmurile sunt la 14 kilometri distanță. Partea de sud este atât de puțin adâncă încât înotătorii trebuie să meargă sute de metri cu apa până la talie, până să dea de adâncimi mai mari.

Castelul Boldogkő a fost ridicat pe un vârf de stâncă în nord-estul Ungariei, în timpul invaziei tătarilor.

Bazilica Sf. Ștefan a primit acest nume după primul rege al Ungariei. Acolo se păstrează de o mie de ani într-un relicvariu, mâna dreaptă a domnitorului.

Kristóf Festetics a început construcția castelului familiei din Keszthely în 1745, pentru dezvoltarea căruia a înființat un spital și a stabilit meșteri în oraș.

Statuia Libertății din Budapesta a fost ridicată inițial în memoria soldaților sovietici care au murit în asediul orașului din 1945. După 1989, când s-a schimbat regimul politic, majoritatea monumentelor comuniste au fost demolate, dar eleganta figură feminină a supraviețuit, schimbându-i-se doar semnificația: ea îi simbolizează azi pe toți cei care și-au sacrificat viața pentru libertatea Ungariei.