„Occupeyed”: Protestatarii georgieni denunță represiunile violente

Un protestatar ținând în mâini o pancartă în semn de susținere a celor care și-au pierdut văzut în timpul violențelor sau au fost orbiți temporar de gazele lacrimogene, în timpul ciocnirilor cu poliția, din 20 iunie. Poliția a folosit gloanțe de cauciuc și gaze lacrimogene împotriva mulțimii. Sute de răniți au fost raportați de ambele părți.

Acest plasture de ochi al protestatarului, cu mesajul "20%", se referă la suprafața teritoriilor georgiene formate din Osetia de Sud și Abhazia - regiuni separatiste sub control rusesc. 

Pancartă cu inscripția „Gavnilov” ce combină numele deputatului rus Serghei Gavrilov și cuvântul „govno” care înseamnă mase fecale. Demonstranții consideră că Gavrilov este un aliat al lui Putin și că sprijină acțiunile Rusiei în regiunile separatiste din Osetia de Sud și Abhazia.

Numărul protestatarilor la mitingul din 22 iunie pare să fi fost de câteva mii.

Pancarta se referă la conflictul din 2008 dintre Georgia și Federația Rusă asupra regiunilor separatiste din Osetia de Sud și Abhazia, când tancurile rusești s-au deplasat aproape de Tbilisi, precum și conflictul în curs de desfășurare din estul Ucrainei. Printre cererile protestatarilor se numără demisia ministrului de interne al țării, Giorgi Gakharia.

Spiritele s-au încins atunci când politicieni de opoziție au încercat aparent să aibă acces la scenă și să se adreseze protestatarilor. Apariția lui Gavrilov în Parlament, pe 20 iunie, a provocat reacții puternice din partea membrilor opoziției, a studenților activiști și altor persoane, adunate în câteva mii pe străzile capitalei.

Georgienii au ieșit în stradă și pe 22 iunie, în a treia noapte de proteste la Tbilisi, cerând dreptate pentru activiștii care au fost răniți sau reținuți în ultimele două zile.