Oficial CIO: Atleții ruși și belaruși riscă să fie interziși la Olimpiada de la Paris 2024

Craig Reedie, membru în conducerea Comitetului Internațional Olimpic

Un important oficial olimpic a declarat că este posibil ca sportivilor din Rusia și Belarus să nu li se permită să concureze la Olimpiada de la Paris 2024 din cauza invaziei Moscovei în Ucraina.

„Va trebui să se ia o decizie cu privire la ceea ce se întâmplă cu fiecare dintre aceste două țări, iar părerea mea este că sentimentul general ar fi că nu ar trebui să fie admise", a declarat Craig Reedie, membru de rang înalt al Comitetului Internațional Olimpic (CIO), citat de presa britanică la 12 iulie.

În februarie, CIO a emis îndrumări către organismele de conducere a sporturilor pentru a elimina din competiție sportivii celor două națiuni. Deși nu este un participant direct la război, Minskul a oferit Moscovei sprijin logistic în invazia sa, multe trupe rusești trecând granița în Ucraina din Belarus.

„Cei mai mulți oameni caută o cale prin care să se realizeze un anumit grad de reprezentare, dar, în acest moment, nu există o modalitate clară de a face acest lucru. Prin urmare, se menține status quo-ul", a declarat Reedie, care a fost președinte al Agenției Mondiale Antidoping (WADA) atunci când această organizație a investigat dopajul rusesc.