Presiunea asupra sistemului medical este în creștere, spune un oficial medical

Un oficial guvernamental a atras atenția asupra presiunii în creștere pusă asupra sistemului medical de accelerarea pandemiei de coronavirus și a îndemnat oamenii să se vaccineze.

Potrivit IPN, Svetlana Nicolăescu, secreetar de stat al Ministerului Sănătății, a spus marți că în prezent sunt internați cu COVID-19 2140 de pacienți, dintre care 145 în stare extrem de gravă.

În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 8748 de persoane, iar 16470 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Nicolăescu a mai spus că municipiile Chișinău și Bălți sunt epicentrele epidemiei la nivel național, acolo fiind depășit cu mult pragul de alertă cod roșu.

Ea a mai precizat că din totalul pacienților internați cu COVID-19, 88% nu au schema de vaccinare completă, iar pacienții de la terapie intensivă – 91% nu au schema de vaccinare completă. „Acest lucru ne demonstrează încă o dată că, administrând vaccinul, putem preveni apariția cazurilor grave și probabilitate de ajunge în terapie intensivă”, a mai spus Nicolăescu.