Oficial OMS: „Lumea se confruntă cu o lipsă cronică de echipament individual de protecție”

Lumea rămâne fără măști și alte echipamente de protecție împotriva noului coronavirus, a avertizat vineri șeful Organizației Mondiale a Sănătății.

"Lumea se confruntă cu o lipsă cronică de echipament individual de protecție", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus Consiliului executiv al OMS la Geneva.

OMS la începutul acestei săptămâni a început să trimită măști, mănuși, respiratori, halate de izolare de protecție și kituri de testare către țările care necesită asistență.

Tedros a mai spus că unele țări nu reușeau încă să comunice datele clinice privind cazurile confirmate de virus. „Cerem aceste state membre să comunice imediat aceste informații, a spus el. Nici o țară sau organizație nu poate opri singură acest focar. Cea mai bună speranță și singura noastră speranță este să lucrăm împreună. Avem un inamic comun, care este periculos și care poate aduce tulburări serioase, sociale, politice și economice. Acesta este momentul pentru a lupta împotriva lui și la unison”, a mai spus Tedros care a subliniat, de asemenea, că în ultimele două zile numărul cazurilor raportate de infecții virale a scăzut.