Oficiali din regiunea Vladimir l-au văzut pe Alexei Navalnîi pentru a analiza plângerile acestuia

Membri ai Comisiei de supraveghere publică din regiunea Vladimir, s-au întâlnit astăzi cu liderul opoziției, Aleksei Navalnîi, în urma reclamațiilor sale cu privire la starea sa de sănătate în declin și la lipsa tratamentului medical adecvat în colonia penitenciară nr. 2, unde își ispășește o pedeapsă de doi ani și jumătate.

Viaceslav Kulikov, președintele Comisiei de supraveghere publică, a declarat într-un comunicat că echipa sa „a vizitat colonia și s-a întâlnit cu Alexei Navalnîi pentru a afla despre problemele sale de sănătate și despre asigurarea tratamentului medical”. „În timpul discuției, Navalnîi s-a plâns de dureri la un picior și a cerut injecții pentru a fi tratat de această durere”, a spus Kulikov. Kulikov a mai spus că Navalnîi merge și că nu a formulat alte plângeri. El a mai spus că cererea lui pentru injecții a fost înregistrată oficial.

Statele Unite și Uniunea Europeană au cerut Rusiei să-l elibereze imediat pe Navalnîi după ce acesta s-a plins de deteriorarea stării sale de sănătate și de lipsa tratamentului adecvat din partea autorităților penitenciare. Într-o declarație pe site-ul său, Navalnîi a acuzat închisoarea că îl tortureaza prin lipsa de somn. Purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin a declarat că Kremlinul nu va reacționa la apelurile pentru eliberarea lui Navalnîi, deoarece Kremlinul „nu are niciun rol în această chestiune”.