Olesea Stamate cere SIS să confirme veridicitatea unei note informative despre magistratul Dorel Musteață

Președinta Comisiei juridice a Parlamentului, Olesea Stamate

Președinta Comisiei juridice a Parlamentului, Olesea Stamate, a cerut Serviciului de Informații și Securitate la 24 noiembrie să confirme veridicitatea unei note informative despre presupusa îmbogățire ilicită a magistratului Dorel Musteață, pe care majoritatea parlamentară PAS tocmai l-a avansat în funcție.

### Vezi și... ### Posibile probleme de integritate și de procedură la propunerea unui judecător pentru CSJ

Președinte interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Musteață a fost numit și judecător al Curții Supreme de Justiție, la începutul lunii. Fostul deputat Alexandr Slusari a criticat numirea și a publicat o notă informativă din ianuarie 2020, în care SIS cerea procurorului general Alexandr Stoianoglo să verifice discrepanțele dintre veniturile declarate ale lui Musteață și averea sa reală.

În interpelarea sa, Stamate spune că aceste suspiciuni lipsesc din informația adusă la cunoștința parlamentului de către SIS înainte de numirea lui Musteață la Curtea Supremă. Ziarul de Gardă citează o purtătoare de cuvânt a SIS, spunând că nota dată publicității de Slusari este autentică. SIS urmează să dea explicații Parlamentului în decurs de trei zile.