OMS: Nu se poate vorbi despre o creștere dramatică a cazurilor de coronavirus în afara Chinei,

Vaporul de croazieră Diamond Princess ancorat la terminalul Daikoku în Yokohama

Organizația Mondială a Sănătății a declarat că nu se poate vorbi despre o creștere dramatică a cazurilor de coronavirus în afara Chinei, deși numărul victimelor și al infecțiilor noi a crescut mult în provincia Hubei, centrul epidemiei.

Autoritățile chineze au confirmat că numărul victimelor a crescut la 121 iar cel al noilor infectări, la peste 5000. Organizația Mondială a Sănătății atrage însă atenția că este vorba numai de regiunea Hubei unde, între timp, se folosește o definiție mult mai largă în baza căreia sunt contabilizate noile cazuri de contaminare.

Pe de altă parte, un cetățean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în carantină în largul coastelor japoneze, a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. Ministerul român de externe spune că bolnavul a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat. Nava a fost plasată în carantină pe 14 zile pe 6 februarie. În acel moment, la bord se aflau peste 3700 de oameni, inclusiv 17 români și doi moldoveni.