Omul de afaceri Lev Parnas susține că Donald Trump ar fi știut despre acțiunile de investigare a democratului Joe Biden

Om de afaceri Lev Parnas

Omul de afaceri Lev Parnas - o figură cheie în ancheta privind acțiunea de suspendare a președintelui Donald Trump a afirmat că liderul de la Casa Albă „știa exact” ce se întâmplă în legătură cu presupusele presiuni exercitate asupra liderilor ucraineni pentru a investiga un rival politic al său.

Lev Parnas, un asociat apropiat al avocatului personal al lui Trump, Rudy Giuliani, a declarat în 15 ianuarie interviuri cu MSNBC și CNN că a lucrat îndeaproape cu Giuliani și că președintele Donald Trump era la curent cu situația și cu eforturile de a-i determina pe oficialii ucraineni să-l cerceteze pe Joe Biden, unul dintre principalii candidați ai Partidului Democrat pentru alegerile prezidențiale din acest an.

„Președintele Trump știa exact ce se întâmplă”, a spus Parnas pentru MSNBC. „Era conștient de toate mișcările mele. Nu aș fi făcut nimic fără acordul lui Rudy Giuliani sau al președintelui”, a spus el. Într-o declarație la televiziunea MSNBC în timpul difuzării interviului, Giuliani a negat că le-ar fi spus oficialilor ucraineni că Parnas a vorbit în numele președintelui Trump.

Donald Trump a negat toate afirmațiile potrivit cărora s-ar fi aflat în spatele unei campanii de forțare a oficialilor ucraineni să investigheze relațiile de afaceri ale fostului vicepreședinte Biden și ale fiului său, parte a anchetei de impeachment cu care se confruntă președintele în Senatul Statelor Unite, începând de săptămâna viitoare.