Opt copii și un agent de securitate, uciși într-un atac armat la o școală din Belgrad

Suspectul în cazul împușcăturilor, cu capul acoperit de o haină, este escortat de poliție în fața școlii primare Vladislav Ribnikar din Belgrad, la 3 mai.

Opt copii și un agent de securitate au fost împușcați mortal, iar alți câțiva copii și un profesor au fost răniți într-un atac armat la o școală din capitala Serbiei, Belgrad.

Un elev în vârstă de 14 ani din clasa a șaptea, identificat doar ca K.K., este suspectat că este autorul atacului și a fost arestat în incinta școlii elementare Vladislav Ribnikar, a anunțat Ministerul de Interne într-un comunicat din 3 mai.

„Toate forțele de poliție se află încă pe teren și lucrează intens pentru a face lumină asupra tuturor faptelor și circumstanțelor care au dus la această tragedie”, a declarat ministerul, fără a preciza care este motivul atacului.

Ministerul anunțase anterior că un elev de clasa a șaptea a tras mai multe focuri de armă cu pistolul tatălui său în direcția elevilor și a agentului de securitate.

Your browser doesn’t support HTML5

Police And Ambulances At Scene Of Belgrade Mass Shooting

Șase copii răniți și un profesor au fost duși la spital, au precizat autoritățile.

Poliția a precizat că a fost primit un prim apel despre incident în jurul orei 8:40 a.m. Ministrul Educației, Branko Ruzic, și ministrul Sănătății, Danica Grujicic, s-au deplasat la fața locului.

„Toate informațiile cu privire la tragedie și la circumstanțele în care s-a întâmplat vor fi anunțate de [Ministerul Educației], în timp ce instituțiile de sănătate competente vor informa în legătură cu starea răniților", a spus ministerul într-o declarație.

Milan Nedeljkovic, șeful cartierulului Vracar din centrul Belgradului, unde se află școala, a declarat reporterilor în fața școlii că elevul adusese o armă în rucsac și că împușcăturile au avut loc pe un hol. Nedeljkovic a declarat că școala are camere de securitate, dar nu are detectoare de metale.

Poliția a izolat toate străzile din jurul locului.

Jurnaliștii RFE/RL aflați la fața locului au relatat că elevii au fost evacuați pe intrarea laterală a școlii. „A fost groaznic”, a declarat pentru RFE/RL o elevă de 14 ani după ce a fost evacuată. „Aveam educație fizică și eram jos când am auzit împușcături continue. Nu a fost doar o singură împușcătură”.

În Serbia, împușcăturile în masă sunt rare. Țara are reglementări stricte privind armele de foc.

Un alt incident de acest fel a avut loc în 2013, când un veteran al războaielor din Balcani din anii 1990 a împușcat mortal 13 persoane într-un sat din centrul Serbiei.