Optimism în privința progreselor înregistrate în negocierile nucleare cu Iranul

Ali Bagheri Kani, negociatorul șef al Iranului la Viena

Negociatorii implicați în discuțiile pentru a revigora acordul nuclear iranian din 2015 cu Iranul au declarat că sunt optimiști cu privire la posibilitatea de a ajunge la un acord.

### Vezi și... ### Iranul plănuiește să construiască un nou reactor nuclear pentru cercetări

Enrique Mora, negociatorul principal al Uniunii Europene, a declarat în weekend că este „absolut” optimist în legătură cu progresele înregistrate până în prezent în cadrul discuțiilor. „Avansăm și mă aștept să încheiem negocierile în curând”, a declarat Enrique Mora, negociatorul principal al Uniunii Europene, pentru presa iraniană la 7 august.

Ambasadorul rus Mihail Ulianov a declarat și el, pe 7 august, că mai sunt „3 sau 4 chestiuni” care trebuie rezolvate. „Ne aflăm la 5 minute sau 5 secunde de linia de sosire”, a declarat Ulianov reporterilor în fața hotelului Palais Coburg, unde au loc negocierile. „Nu pot garanta, dar impresia este că ne îndreptăm în direcția corectă”, a adăugat el.

Negociatorii din Iran, SUA și Uniunea Europeană au reluat discuțiile indirecte cu privire la acordul nuclear al Teheranului la 4 august, după ce negocierile au fost blocate luni de zile.

### Vezi și... ### Teheranul susține că va controla „din prima zi” satelitul iranian care va fi lansat de Rusia