Orașul Irpin renaște: Muncitorii ucraineni reconstruiesc orașul distrus de ocupația rusească

Muncitorii din Irpin reconstruiesc un drum distrus de lupte pe 23 octombrie. O mașină ciuruită de gloanțe este amintirea sumbră a luptelor violente care au avut loc în suburbia Kievului în martie 2022.

O clădire avariată în curs de reconstrucție. În timpul invaziei rusești din 2022 în Ucraina, Irpin a fost locul unor lupte crâncene între Moscova și forțele Kievului. Confruntările au dus la deteriorarea sau distrugerea a aproape 70% din oraș.

Fundațiile unei noi clădiri în Irpin. Grupul ReBuildUA estimează că repararea orașului va costa aproximativ 685 de milioane de dolari.

Mai mult de 65.000 de oameni trăiau în Irpin înainte de invazia pe scară largă a Rusiei.

Constructori ridicând noi locuințe.

Primarul orașului, Oleksandr Markușin, spune că 85% dintre localnici au revenit în Irpin.

Muncitori pe șantier. Irpin este considerat de autoritățile ucrainene un „oraș erou”, o recunoaștere a curajului de care au dat dovadă locuitorii săi în fața atâtor adversități.

Cel puțin 10 țări precum și organizații internaționale și voluntari sunt implicate în procesul de reconstrucție.

Muncitorii reconstruiesc un drum distrus în Irpin pe 23 octombrie. Banca Mondială estimează că Ucraina va avea nevoie de peste 410 miliarde de dolari pentru a reconstrui întreaga țară.

Zeci de muncitori din orașul ucrainean Irpin au început să reconstruiască drumurile și casele distruse de invazia pe scară largă a Rusiei. Orașul de navetiști din proximitatea capitalei țării, Kiev, a fost distrus, în mare măsură, în timpul scurtei și brutalei ocupații.