Orașul strategic ucrainean Pokrovsk dispune evacuări înainte de asaltul rus

Pe 30 august, ucrainenii își iau rămas-bun de la cei dragi la gara din Pokrovsk. Liniile de front ale războiului se află acum la mai puțin de 10 kilometri distanță.

În discursul său din 30 august, președintele ucrainean Zelenski a numit Pokrovsk drept una dintre cele mai „dificile” zone în acest moment al războiului.

Eforturile de evacuare s-au intensificat în estul Ucrainei pe măsură ce armata rusă se apropia de Pokrovsk, un punct esențial de aprovizionare și întărire pentru trupele ucrainene de pe linia de front estică.

 

Înainte de război, Pokrovsk avea o populație de aproximativ 60.000 de persoane. Astăzi, numărul locuitorilor s-a redus aproape cu jumătate.

Ilia, în vârstă de 7 ani, și sora lui Valeria, de 3 ani, merg pe peronul gării alături de părinții lor. Originară din Donețk, familia a fost nevoită să se evacueze pentru a treia oară.

„Totul va fi bine”, spune Katerina printre lacrimi finului ei, Iaroslav.
Ea și familia ei părăsesc acum Pokrovskul, în timp ce familia băiatului planifică să plece mai târziu.

Sunetul îndepărtat al focurilor de artilerie intensifică sentimentul de urgență, în timp ce o femeie în vârstă este urcată în trenul de evacuare.

O tânără plânge în timp ce își ia rămas-bun de la membrii familiei.
 

Dacă orașul strategic Pokrovsk cade, ar putea slăbi apărarea Ucrainei și ar putea servi drept poartă pentru noi avansuri rusești.
 

Membrii familiei și prietenii fac semnul inimii în timp ce trenul de evacuare se pune în mișcare.
 

O femeie încearcă să-și stăpânească lacrimile în trenul de evacuare.

Vitalina spune că nu crede că familia ei se va mai întoarce vreodată în Donetsk.

„Pentru a salva viețile copiilor și a mea, este mai bine să plecăm acum decât mai târziu”, a spus mama, adăugând: „E îngrozitor pentru copii”.

În timp ce forțele ruse se pregătesc să atace Pokrovsk, un centru logistic cheie pentru armata ucraineană în est, locuitorii sunt forțați să evacueze orașul.