OTSC va organiza manevre militare în Asia Centrală în luna octombrie

Organizația Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC) condusă de Rusia va organiza manevre militare de amploare în Asia Centrală în luna octombrie.

„În luna octombrie a acestui an, în Kazahstan vor avea loc exercițiile de post de comandă Cooperare-2022 ale forțelor colective de reacție operativă, manevrele speciale cu participarea forțelor de informații Căutare-2022 și exercițiile de aprovizionare materială și tehnică Echelon-2022", a afirmat ministrul apărării din Kazahstan, într-un comunicat remis presei. În comunicat se spune de asemenea că trupele CSTO vor organiza manevrele Granița-2022 în Tadjikistan în octombrie și exercițiile Frăție durabilă-2022 în Kârgâzstan.

### Vezi și... ### Proteste în Kazahstan: stare de urgență, internet tăiat

După ce Rusia a lansat invazia neprovocată a Ucrainei la 24 februarie, s-au auzit multe voci din Kazahstan îngrijorate cu privire la apartenența națiunii din Asia Centrală la CSTO. Aceste temeri s-au bazat pe neliniștea recentă cu privire la legăturile cu Rusia, după ce președintele kazah Qasym-Zhomart Toqaev a apelat la CSTO pentru a trimite trupe în țară pentru a ajuta la dispersarea protestelor antiguvernamentale în masă, care au devenit mortale. Printre membrii OTSC se numără Rusia, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan și Tadjikistan.