Paginile web ale guvernului ucrainean au fost ținta unui atac cibernetic masiv

Site-urile web ale guvernului ucrainean au fost ținta unui atac cibernetic masiv, pe fondul tensiunilor sporite dintre Occident și Rusia, care a concentrat trupe și echipamente militare în apropierea graniței cu Ucraina.

Informația a fost anunțată pentru prima dată la începutul zilei de 14 ianuarie de către ministerul ucrainean al Educației, pe pagina sa de Facebook. „Din cauza atacului global din noaptea de 13-14 ianuarie 2022, site-ul oficial al Ministerului Educației și Științei este temporar indisponibil”, a declarat ministerul.

Pagina web a ministerului de Externe a fost, de asemenea, indisponibilă și a afișat pentru o perioadă de timp un mesaj în ucraineană, rusă și poloneză care spunea: „temeți-vă și așteptați-vă la ce e mai rău”. Site-urile cabinetului de miniștri și ale ministerului pentru situații de urgență au fost, de asemenea, indisponibile.

Site-urile Ministerului Afacerilor Externe, ale Guvernului, ale Consiliului pentru politică agrară, securitate și apărare și ale Ministerului Educației păreau să nu funcționeze.

Pe unele dintre pagini a apărut un text în trei limbi - ucraineană, poloneză și rusă - care spunea că toate datele ucrainenilor încărcate în rețea au devenit publice.

Nu au fost disponibile imediat alte detalii.