Panda de la grădina zoologică din Berlin a fost la ultrasunet. E însărcinată, cu gemeni

Panda giant Meng Meng într-o fotografie 2019, când a născut prima oară, la ZOO Berlin.

Meng Meng, panda gigant de sex feminin de la Grădina Zoologică din Berlin, așteaptă gemeni, conform unei examinări cu ultrasunete, anunțat conducerea grădinii zoologice marți, potrivit dpa.

„După săptămâni de așteptare tensionată, a avut loc o mică sărbătoare în sectorul Panda al Grădinii Zoologice din Berlin, duminică dimineața”, au informat șefii ZOO Berlin.

Puii vor fi primii născuți la grădina zoologică din centrul Berlinului în ultimii cinci ani.

„Inițial, a putut fi observată o singură bătaie de inimă pe echipamentul cu ultrasunete, iar la scurt timp după aceea și a doua”, au adăugat ei. În acest moment, puii au doar 2,5 centimetri lungime și vor crește considerabil înainte de naștere.

Meng Meng a sosit în Germania în 2017, în urma unui acord de împrumut pe 15 ani cu China, în a cărui negociere s-a implicat însăși cancelarul german de atunci, Angela Merkel.

Meng Meng a dat naștere la gemeni ultima dată în 2019. Ea a fost inseminată artificial în luna martie a acestui an cu ajutorul expertizei internaționale, după o observație intensă și o pregătire atentă. Experți din China au sosit duminică pentru a asista la pregătiri.

Inițial, Meng Meng nu a fost cooperantă la examinarea cu ultrasunete, dar în cele din urmă totul a decurs bine, duminică.

„În ciuda durerilor vizibile de burtă, Meng Meng s-a lăsat convinsă să se ridice în poziție verticală pentru a accepta gelul rece pentru ultrasunete și examinarea cu sonda”, a declarat Thomas Hildebrandt, șeful departamentului de gestionare a reproducerii de la Institutul Leibniz pentru Cercetări Zoologice și Faunistice.

Puii lui Meng Meng Pit (în față) și Paule, fotografiați în februarie 2020. Ei au fost primii pui de panda gigant născuți în Germania.

Veterinarul grădinii zoologice din Berlin, Franziska Sutter, a avertizat că în trecut au avut loc examinări greșite, și că nașterea încă nu este cu totul sigură.

„Cu tot acest entuziasm, trebuie să ne dăm seama că este o etapă foarte incipientă a sarcinii și că este posibilă o așa-numită resorbție – sau moarte – a embrionului în acest stadiu”, a spus ea.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te