Papa Francisc a avertizat împotriva unor noi violențe în războiul din Ucraina

În mesajul său de Craciun „Urbi et Orbi” de pe balconul central al Bazilicii Sf. Petru de la Vatican, Papa Francisc a avertizat sâmbătă împotriva unor noi violențe în războiul de lungă durată din Ucraina, pe măsură ce tensiunile cresc între Rusia și Occident. „În Ucraina, preveniți noi izbucniri ale unui conflict de lungă durată”, a cerut Papa în mesajul său ascultat de mii de credincioși adunați în Piața Sf. Petru de la Vatican.

Suveranul Pontif a vorbit și despre conflictele din Yemen și Siria și a îndemnat la dialog – atât la nivel individual, cât și la nivel politic de a depăși tendința izolării creată de pandemie: „Și la nivel internațional, există riscul de a evita dialogul... Cu toate acestea, numai acele căi pot duce la rezolvarea conflictelor și la beneficii de durată pentru toți”.

În predica sa din noaptea de Ajun, Suveranul Pontif, argentinian în vârstă de 85 de ani, a pledat în favoarea umilinţei, i-a îndemnat pe credincioşi „să iubească micimea” şi „să redescopere lucrurile mici ale vieţii” şi a îndemnat Biserica să fie „săracă şi fraternă” şi a avertizat împotriva „indiferenței” faţă de sărăcie.