Parlamentul de la Chișinău și-a ales conducerea

În Parlamentul de la Chişinău, fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), care are 63 de deputați, va fi condusă de Mihail Popșoi. Vladimir Bolea, Doina Gherman și Lilian Carp vor fi vicepreședinți ai fracțiunii.

Mihail Popșoi și Vlad Batrîncea au fost aleși în calitate de vicepreședinți ai Parlamentului. Pentru desemnarea lui Mihail Popșoi au votat 85 de deputați, iar pentru desemnarea lui Vlad Batrîncea – 87 de parlamentari.

Fracțiunea Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS) are 32 de deputați. Președinta fracțiunii este Zinaida Greceanîi, iar Corneliu Furculiță și Constantin Starîș sunt vicepreședinți.

Fracțiunea parlamentară a Partidului Politic „Șor”, cu şase deputați, va fi condusă de Ilan Șor, care însă nu este prezent în Parlament.

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor s-a declarat în opoziție, iar fracțiunea Șor a declarat că face o „opoziție constructivă”.

Preşedinte al Parlamentului a fost ales Igor Grosu, liderul interimar al PAS. El a fost votat cu 64 de voturi în aceasta funcţie.