Parlamentul a respins moțiunea de cenzură împotriva guvernului Gavrilița 

Moțiunea de cenzură inițiată de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor asupra activității guvernului a fost susținută doar de 30 de deputați și a eșuat, pentru adoptarea ei fiind nevoie de votul majorității deputaților aleși.

Moțiunea a fost supusă votului joi, 22 septembrie, aproape de 22:00, după 4 ore de dezbateri. Prim-ministra Natalia Gavrilița a prezentat un raport despre acțiunile guvernului în diverse domenii, iar deputații i-au adresat întrebări.

Gavrilița a vorbit despre măsurile întreprinse ca răspuns la multiplele crize care au lovit R. Moldova și despre reformele care, potrivit ei, au adus țara mai aproape de Uniunea Europeană.

Pe de altă parte, vicepreședintele parlamentului, secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, Vlad Batrîncea, a acuzat guvernul că face mereu referință la războiul din Ucraina atunci când trebuie să rezolve problemele din Moldova.

Moțiunea a fost votată de 30 de deputați din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor. 40 de deputați PAS au votat contra, iar fracțiunea Șor a boicotat ședința.