Parlamentul European își exprimă susținerea pentru R. Moldova „în contextul geopolitic complicat” 

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, în timpul unei conferințe de presă la Parlamentul European, Bruxelles, Belgia, 28 aprilie 2022

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, i-a trimis o scrisoare președintei Maiei Sandu în care își exprimă, din numele instituției europene, solidaritatea cu R. Moldova și sprijinul pentru guvernarea pro-europeană de la Chișinău, „în contextul geopolitic complicat” și „situația internă dificilă”.

„Vom continua să oferim sprijin financiar și politic și vom lucra cu dvs. pentru a întări reziliența țării dvs. în ceea ce privește securitatea, asigurarea cu energie și lupta împotriva campaniilor de propagandă și dezinformare alimentate de Rusia”, se arată în scrisoarea publicată de Metsola pe Twitter.

Șefa Parlamentului European susține reformele inițiate de guvernarea de la Chișinău necesare pentru aderare și spune că locul R. Moldova este în familia europeană.

Mesajul de susținere vine la două zile după ce Maia Sandu a prezentat detalii dintr-un presupus plan al Rusiei de răsturnare a puterii de la Chișinău, prin atacuri asupra instituțiilor statului, mascate ca acțiuni de protest ale opoziției.

Rusia și partidele parlamentare de opoziție din R. Moldova au negat existența unui astfel de scenariu, anunțat inițial de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

### Vezi și... ### România condamnă presupusul plan al Rusiei: „R. Moldova nu este singură în fața acestor provocări”