Parlamentul, președinția și alte instituții publice trec la sistemul centralizat de încălzire

Clădirea Parlamentului Republicii Moldova

Furnizorul de agent termic din mun. Chișinău anunță că este în proces de finalizare a procedurilor de reconectare, prin semnarea contractelor de furnizare a serviciilor de termoficare cu 12 instituții publice, printre care edificiile parlamentului, președinției, Comisiei Electorale Centrale, Ministerului Muncii și Protecţiei Sociale.

„Acțiunea vine în contextul asigurării securității energetice a statului, prin micșorarea consumului de gaze naturale la nivel de țară și majorarea utilizării resurselor energetice alternative, inclusiv având în vedere asigurarea eficienței energetice și producerea energiei termice și electrice în cogenerare”, se arată într-un comunicat emis de Termoelectrica.

Potrivit furnizorului, clădirile respective sunt asigurate cu puncte termice individuale moderne și automatizate, cu control de la distanță și cu posibilitatea de reglare automată a temperaturii în funcție de parametrii setați și doriți, inclusiv în funcție de temperatura aerului exterior, ceea ce asigură un grad înalt de eficiență energetică.

### Vezi și... ### Raționalizarea consumului de gaze: guvernul renunță la cele mai severe măsuri