Partidul Comunist din Austria se pregătește să preia conducerea unui oraș important pentru prima dată

Partidul Comunist din Austria (KPOe) se pregătește să preia conducerea unui oraș important pentru prima dată. Consiliul orașului Graz este aproape sigur că il va vota pe Elke Kahr ca primar pe 17 noiembrie.

Kahr, în vârstă de 60 de ani, ar fi primul comunist care va conduce un oraș important austriac. KPOe conduce o coaliție cu Verzii și Partidul Social Democrat (SPOe) în oraș, după ce partidele au convenit asupra unui program în 21 de puncte sub sloganul „Împreună pentru un nou Graz. Social. Prietenos cu clima. Democratic." Unele dintre subiectele prioritare ale programului comun pentru următorii cinci ani sunt extinderea proiectelor de locuințe sociale, asistența persoanelor fără adăpost, furnizarea de beneficii sociale, transport și mobilitate și abordarea schimbărilor climatice.

Comuniștii sunt o forță politică importantă la nivel local în Austria de zeci de ani. Kahr a obținut 29% din voturi la alegerile din septembrie, învingându-l pe vechiul primar Siegfried Nagl din fostul Partid Popular Austriac conservator, aflat la guvernare.