Partidul Socialiștilor și Partidul Comuniștilor au anunțat formarea unui „bloc politic” permanent

Vladimir Voronin, liderul Partidului Comuniștilor

Cele mai puternice partide de stânga din R. Moldova, ambele cu vederi pro-ruse, au anunțat astăzi formarea unui „bloc politic” permanent, pentru „salvarea țării”. Partidul Socialiștilor și Partidul Comuniștilor, care deja aveau un bloc electoral și fracțiune parlamentară comună, au anunțat formarea Blocului Politic al Comuniștilor și Socialiștilor, pe bază permanentă.

### Vezi și... ### „Comparația cu Stalin îmi place...” (Vladimir Voronin. NOKTA)

La o conferință de presă, miercuri, liderul comunist, fostul președinte al țării Vladimir Voronin, a criticat actuala guvernare, spunând că membrii ei „nu sunt profesioniști și nu sunt patrioți”, fiind și insensibili la problemele care „îi dor” pe cetățeni. Voronin a mai spus că noul Bloc vrea printre altele „să fim prieteni cu toate țările”, într-o aluzie transparentă la relațiile mai reci ale actualei puteri de la Chișinău cu F. Rusă.

„Acest Guvern trebuie să plece... Dacă ei merg mai departe, înglodează țara în datorii care vor fi pe spatele poporului și vor trebui întoarse cu procente”, a mai spus Voronin. Socialiștii și comuniștii constituie împreună a doua forță politică parlamentară din Moldova, având 32 de deputați, în urma partidului de guvernământ PAS, care deține majoritatea, cu 63 de fotolii.