Partidul Șor cheamă socialiștii să li se alăture la proteste

Protest organizat în PMAN la 19 iunie de Partidul Șor

Vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber, a transmis vineri, 21 octombrie, un mesaj socialiștilor prin care îi invită să se alăture protestelor antiguvernamentale.

Pe lângă îndemnul de a ieși în stradă, deputata cercetată penal, sub control judiciar, le-a reproșat socialiștilor că „au tăcut prea mult” și că „nu au făcut nimic pentru a opri abuzurile guvernării PAS”.

Partidul Socialiștilor nu a răspuns, deocamdată, la invitație, dar în aceeași dimineață fostul președinte și fruntaș socialist, Igor Dodon, aflat în arest la domiciliu, i-a dedicat o postare pe Facebook șefei statului, Maia Sandu, acuzând-o de „criza energetică și economică, subordonarea justiției, dictatura instaurată și sărăcia în care va aluneca tot mai adânc țara în iarnă”.

Cu o zi mai devreme, Procuratura Anticorupție a anunțat că a reținut 24 de persoane în dosarul de finanțare ilegală a Partidului Șor și că a ridicat aproximativ 3,5 milioane de lei, bani pe care formațiunea i-ar cheltui săptămânal, în special pentru organizarea protestelor din centrul Chișinăului și care ar fi fost transmiși de către „un grup criminal organizat”.

Partidul Șor a reclamat că persoanelor reținute li s-ar încălca dreptul la apărare și a declarat că operațiunea procurorilor ar avea scopul de a-i descuraja pe oameni să vină la următorul protest, anunțat pentru duminică, 23 octombrie.

### Vezi și... ### Pungi cu bani și rețineri în dosarul finanțării ilegale a Partidului Șor