PAS va cere poliției să-l amendeze pe premierul Ion Chicu, iar Procuraturii Generale să deschidă o anchetă penală

Ion Chicu

Lidera PAS, Maia Sandu, a anunțat că partidul va cere poliției să-l amendeze pe premierul Ion Chicu, iar Procuraturii Generale să deschidă o anchetă penală după ce pe rețelele sociale a apărut informația că premierul ar fi organizat vineri, pentru fiul său, o nuntă cu peste o sută de persoane, relatază Agora.md.

Din cauza pandemiei de coronavirus, nunțile și cumetriile rămân interzie, potrivit deciziei Comisiei Naționale pentru Sănătate Publică.

Sâmbătă, 29 august, s-au înregistrat alte 500 de cazuri noi de infectare cu Covid-19, a informat Ministerul Sănătății. Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 36.404 cazuri.

Pe de altă parte, mișcarea politică „Unirea” (MPU), prin liderul liberal Dorin Chirtoacă, a cerut demisia ministrei sănătății, Viorica Dumbrăveanu, pentru că aceasta ar fi ascuns timp de cinci zile că este infectată cu noul coronavirus.

Pe 29 august, Viorica Dumbrăveanu a anunțat oficială că este contaminată, după rezultatul pozitiv al testului de Covid-19.