Patru lideri, în drum spre Kiev | Președintelui german i-a fost refuzată vizita

Președinții Poloniei și țărilor baltice au anunțat că se îndreaptă cu trenul la Kiev pentru a se întâlni cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

În imagini postate pe Twitter, pe 13 aprilie, cei patru lideri sunt văzuți în fața unui vagon de tren al căii ferate ucrainene.

„Vizităm Ucraina pentru a arăta un sprijin puternic poporului ucrainean, ne vom întâlni cu dragul nostru prieten, președintele Zelenski”, a spus președintele Estoniei, Alar Karis, în postarea sa. Călătoresc alături de el președintele Poloniei, Andrzej Duda, cel al Lituaniei, Gitanas Nauseda și cel al Letoniei, Egils Levits. Înainte de a urca în tren, ei s-au întâlnit inițial în orașul polonez Rzeszow, lângă granița cu Ucraina.

Programul vizitei nu a fost dezvăluit din motive de securitate, dar cei patru urmează să viziteze „cele mai importante zone din punct de vedere simbolic”, a spus un reprezentant al președinției poloneze.

Președintele german Frank-Walter Steinmeier a vizitat Polonia pe 12 aprilie și a spus că plănuise să plece mai departe în Ucraina, dar vizita i-a fost refuzată.

„Eram pregătit să fac asta, dar aparent, și trebuie să iau notă, acest lucru nu a fost dorit la Kiev”, a spus Steinmeier jurnaliștilor.

Fost ministru german de externe, Steinmeier se confruntă cu critici în țară și în străinătate pentru politica prietenoasă față de Moscova pe care a promovat-o ani de zile și despre care a recunoscut între timp că a fost o greșeală.

### Vezi și... ### Război în Ucraina | CPI investighează atrocitățile de la Bucea